Επιστροφή στην Αφρική μετά από 3,5 χρόνια

Η γυναίκα μου Πία κι εγώ συμπλεύσαμε με το όραμα της Better Globe τον Νοέμβριο του 2007. Ήμασταν ήδη πελάτες από τις αρχές Σεπτέμβρη του 2006, αλλά είχαμε μία απλώς μέτρια συμμετοχή σαν τυπικοί Σουηδοί.
Μεταξύ Χριστουγέννων και του Νέου έτους το 2007, ήμασταν  οι πρώτοι Σκανδιναβοί που πήγαμε στην Κένυα με τον τότε 8 ετών γιό μας Viggo. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν οι  τέλειες διακοπές σε συνδυασμό με το ότι θα βλέπαμε το πραγματικό έργο της Better Globe.



Viggo 2008 - 2011
3,5 χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2011 πήγαμε στο ταξίδι που η Better Globe τώρα οργανώνει τακτικά και αυτό ήταν το 4ο οργανωμένο ταξίδι τους. H Better Globe  είναι πλέον ευρύτερα γνωστή και έχει αποδειχθεί πολλές φορές, υπάρχουν σημαντικά περισσότερους πελάτες και πολλά έχουν συμβεί στην Αφρική.
.
.Ήταν χαρά μας να επανέλθουμε σε αυτά τα μέρη και να δούμε ότι οι ντόπιοι  που ζουν εκεί μας θυμόντουσαν. Ήμασταν οι πρώτοι τους επισκέπτες και έχουν τώρα περίπου 20 νέους επισκέπτες κάθε χρόνο, και αυτό είναι που μου έχει κάνει εντύπωση.



Επιστροφή στην Αφρική
.
Το 2008, μόνο 3 άτομα εκτός από τον Jean-Paul και τον  Jan, εργάζονταν στο γραφείο στο Ναϊρόμπι. Τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκεί και το γραφείο, το οποίο τότε ήταν ένα καθιστικό σε ένα σπίτι, τώρα καταλαμβάνει ολόκληρο  το σπίτι, και επιπλέον το αναμορφωμένο γκαράζ και τα βοηθητικά  κτίρια.
Η φυτεία στο Kiambere ήταν ίσως η μεγαλύτερη συναισθηματική εμπειρία δεδομένου ότι αυτό ήταν ένα εντελώς νέο πεδίο και ήμασταν πολύ περήφανοι επειδή είχε μεγάλα σχέδια. Ήταν όμως δύσκολο για μας να μπούμε μέσα, καθώς η περιοχή ήταν μία  μεγάλο έρημος και υπήρχαν μερικές εκατοντάδες δέντρα, ίσως όχι παραπάνω από χίλια. Κανένα δέντρο δεν ήταν άνω των 13 ετών.
Σήμερα, η  Kiambere είναι 12 ή 13 φορές μεγαλύτερη και τα δέντρα Mukau που φυτεύτηκαν σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με την ηλικία και ανάλογα με το πότε πραγματοποιήθηκε η φύτευσή τους. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εξέλιξη που έχει καθιερώσει την Better Globe, όχι μόνο ως  τον μεγαλύτερο αλλά και πιο σημαντικό εργοδότη στην περιοχή.
Τα αποτελέσματα στην Kiambere έχουν επίσης θεσπίσει την Better Globe ως εμπειρογνώμονα για τη δασοκομία σε ημι-ερήμους περιοχές για αυτό το μέρος της Αφρικής. Η Better Globe είναι πλέον εκδότης του περιοδικού «Industry magazine MITI» 4 φορές το χρόνο, προκειμένου να μοιραστούν τη γνώση.




Σύγκριση 2008 - 2011
Η επίσκεψη στο Mukuyu ήταν επίσης πολύ συναισθηματική όταν πήραμε αρκετές φωτογραφίες από εμένα και τον Jean-Paul από το ίδιο δέντρο όπως κάναμε 3,5 χρόνια πριν. Το αγρόκτημα Mukuyu είχε ήδη καθιερωθεί και θεωρηθεί ως η  πηγή για τη γνώση και την εμπειρία από τότε, αλλά τώρα έχουν ακόμα περισσότερο τους φοιτητές, τους ερευνητές και τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη βιομηχανία και μαθαίνουν από τους καλύτερους πώς να καλλιεργούν εκεί  όπου τίποτα δεν φυτρώνει.

Κάτι εντελώς νέο που δεν υπήρχε πριν από 3,5 χρόνια είναι το αγρόκτημα Nyongoro στη βορειοανατολική Κένυα που έχουμε συγκεντρώσει 23.000 εκτάρια από τους τοπικούς  ιδιοκτήτες με φάρμες ζώων  και τους αγρότες. Εδώ ασχολούνται με την προετοιμασία του εδάφους και αυτή η περιοχή θα γίνει σίγουρα πασίγνωστη.Αυτή η περιοχή θα γίνει μεγάλη πολύ  γρήγορα και η πλειοψηφία των δέντρων που αγοράζονται στη Σουηδία θα φυτευτούν εδώ.




Σύγκριση 2008 - 2011
Επισκεφθήκαμε επίσης Sosoma και το δημοτικό σχολείο στο Mbuti, το οποίο για κάποιο περίεργο λόγο βρίσκεται στη μέση της ερήμου. Εδώ στην μέση του πουθενά, μια ομάδα από πολύ γενναίους δασκάλους προσπαθούν να εκπαιδεύσουν εκατοντάδες παιδιά σε ένα ευρύ φάσμα των ηλικιών χωρίς εκπαιδευτικό υλικό. Ήταν συνολική μιζέρια εδώ πριν έρθει η Better Globe η οποία έβαλε  πατώματα και εγκατέστησε  υδρορροές για τη συλλογή βρόχινου νερού. Τα ζώα τους πεθαίνουν ακόμη σαν τις μύγες και εμείς που ήμασταν εκεί συγκεντρώσαμε λίγα λεφτά και αγοράσαμε δύο γαϊδούρια για αυτούς. ¨Ήμασταν 20 άτομα και  συνέβαλε μόνο 120 SEK (κορώνες Σουηδίας περίπου 9SEK=1€) ο καθένας, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τι διαφορά μπορούν να κάνουν τα χρήματά μας, όταν τα μοιραζόμαστε.
.
.
.



Einar - Jan

Ένα μόνο πακέτο δωρεάς από την Better Globe κάνει μια τέτοια τεράστια διαφορά για τόσους πολλούς ανθρώπους  εκεί που είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς εδώ που ζούμε. Η αξία του  είναι 49 € και η οποία είναι μικρότερη από 440 SEK. Φανταστείτε αν όλοι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά από την αρχή έτσι δεν θα έχουμε να καθησυχάσουν τη συνείδησή μας με την αποστολή έκτακτης βοήθειας για πληγείσες περιοχές μετά την αυτάρκεια που έχει ληφθεί από καθαρή άγνοια ή αμέλεια.
Κάντο το σωστά από την αρχή, αγοράστε πακέτα δωρεάς τακτικά και βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που γνωρίζετε κάνουν επίσης το ίδιο. Αυτός είναι ο τρόπος που  μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο που θα είναι βιώσιμος!



Δέντρα Better Globe, Το ποιο φθηνό ακριβό δώρο !!!


ΤΙΜΗ ΔΕΝΤΡΟΥ 20
ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ!

Ανάλυση Σύνταξης με 20€ το μήνα

Αγοράστε δέντρα Better Globe ξεκινώντας από σήμερα
Για να αποτρέψουμε τα  λάθη
επικοινωνήστε με το άτομο που σας σύστησε την Better Globe
https://doreansintaxihoris.blogspot.com/